Први смртни случај

1522
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

Како је данас саопштио Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци, на територији наше општине потврђено је седам нових случајева инфекције вирусом COVID-19.

По речима команданта Штаба мр Жељка Трбовића, нове мере које је јуче увела Влада Републике Србије за територију целе земље и општински Штаб за територију општине Пећинци имају за циљ спречавање ширења заразе, али само уколико све сви придржавамо тих мера.

“Према подацима Завода за јавно здравље из Сремске Митровице имамо 7 новозаражених у нашој општини. Нажалост имамо и први смртни случај, зато још једном молим све грађане наше општине да се придржавају свих мера заштите од инфекције, јер само ако сви будемо поштовали мере можемо сачувати и себе и своје ближње. Такође, одређен број људи због контаката за инфицираним особама је у изолацији.Епидемиолошко стање се редовно прати и ми ћемо, уколико буде потребе за тим, увести још строжије мере заштите од ширења заразе” – изјавио је Трбовић.

Подсећамо, од јуче су забрањена окупљања на јавним местима у затвореном и отвореном простору за више од 10 људи, а за време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од два метра, односно свака особа мора заузимати минимум четири квадратна метра. Заштитне маске обавезне су и на отвореном простору, на местима на којима није могуће обезбедити растојање од два метра, попут редова испред продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта и слично.

pecinci.org