Први радни дан Хајдука 1932

552

Шимановачки Хајдук 1932, члан Међуопштинске лиге Срем – група Исток, одрадио је први тренинг у 2022. години. Прозивци тренера Небојше Јовановића и Анђелка Радивојевића одазвало се 25 фудбалера. Очигледно је било да су се сви зажелели терена, али и да је оптимизам очигледан.

За управу шимановачког клуба, предвођену председником клуба Томиславом Ћирковићем није било превише одмора током зимске паузе.

„Већ после последњег јесењег кола кренули смо у акцију. Пораз на домаћем терену против Јединства из Платичева био је више него болан и знали смо да морамо да кренемо у велике промене. Било нам је јасно да се не можемо такмичити са неким клубовима из познатих разлога, да не кажемо финансијских. Гледали смо да доведемо играче који ће бити појачања, а не само „број више“ на списку, што смо можда учинили прошли пут. Оно што видимо данас на терену даје нам основу за оптимизам. Ангажовали смо нове квалитетне играче и, уз оне који су изнели први део сезоне, имаћемо добар потенцијал. Наравно, мора се тренирати. Циљ нам је да већ у првим колима обезбедимо опстанак и полако стварамо тим за нешто више у сезони 2022/2023. Хајдук 1932 заслужује Сремску лигу“ – оптимистичан је Ћирковић.

Непотребно је истицати да су од првог тренинга тренери Небојша Јовановић и Анђелко Радивојевић наметнули оштар темпо.

„У првој фази припрема, које ће трајати 14 дана, имаћемо четири тренинга недељно. У плану је и одигравање више контролних мечева. Ривали ће нам бити: Ловац из Карловчића, Будућност из Змињка, Раднички са Новог Београда, Вождовац, Телеоптик и ЛСАК из Лаћарка. За сада, појачања су нам Вељко Видаков (Сремац, Добринци) и Јеленко Гордић, Небојша Зорић и Дејан Тришић, сви из Слобода из Доњег Товарника“ – рекао је тренер Јовановић.

pecinci.org