Прва помоћ деци – прва помоћ за децу

553

Организације Црвеног крста широм света разним активностима обележавају 11. септембар као Светски дан прве помоћи, са циљем да усмере пажњу јавности на значај познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу.Ове године Светски дан прве помоћи у фокус ставља децу и обележава се под слоганом:„Прва помоћ деци – прва помоћ за децу“, а волонтери и чланови Црвеног крста Пећинци су тим поводом у Основној школи „Душан Јерковић Уча“ у Шимановцима ученицима четвртог разреда одржали едукацију.

Како нам је рекла Гордана Коњевић, секретар пећиначког ЦК, захваљујући изузетној сарадњи са учитељицом овог разреда Живком Михић, волонтер Црвеног крста др Милош Михић је ученицима демонстрирао како да пруже прву помоћ од најранијег периода детињства.

„Милош је, пре свега, указао на то да су најчешћи разлози угрожености здравља код деце и младих повреде, које настају непажњом у игри, али могу настати у саобраћају, током боравка у школи, током спортских и других активности. Деца су била веома заинтересована, постављала су занимљива питања и активно учествовала у практичном делу едукације, а у знак захвалности Црвени крст им је поклонио комплет школског прибора“ – рекла нам је Коњевић.

pecinci.org