Прва награда за колекцију

390

Проглашене најуспешније фотографије за 14. Православље на интернету

Оља Симовић из Рашке снимила је најбољу фотографију за овогодишњи конкурс „Православље на интернету“ чије такмичење већ четврнаест година за редом организује Друштво љубитеља фотографије, филмских и видео остварења „Беофото“ из Беочина. Фотографију за другу награду снимио је Владимир Сајапин из Русије, док је трећа награда припала Сретену Пантелићу из Ваљева.

Најбољу колекцију фотографија за овај конкурс послао је Слободан Чавић из Шимановаца, другу награду је освојио Алексеј Литјагов из Русије, а трећа је припала Ани Дуниковски Дмитрук из Пољске.

Жири Фото кино и видео савеза Војводине похвалио је поједине радове у обе конкуренције. Похвале за фотографију заслужили су: Сузана Галић из Обреновца, Ивана Лукић из Велике Хоче и Биљана Латиновић из Босне и Херцеговине. За колекцију фотографија похвале су добили Доминика Ковачевић из Пољске, Милош Караклић из Севојна и Војислав Луковић из Београда. Награду „Сава Драгојловић“, коју додељује жири организатора изложбе за најбољу фотографију домаћег аутора, освојио је Милинко Радосављевић из Београда.

На овогодишњи конкурс стигло је 357 фотографија од стране 80 аутора из Русије, Северне Македоније, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Пољске и 28 градова Србије. Жири, који су чинили Душан Живкић и Синиша Бубњевић, прихватио је 163 фотографије 67 аутора.

Свечано отварање 14. Међународне изложбе фотографија „Православље на интернету“, на којем ће бити додељена признања награђеним и похваљеним ауторима, одржаће се у суботу, 9. новембра 2019. године у холу Дома културе у Беочину у 19,00 часова. Поставка од 82 фотографије биће изложена до 22. новембра 2019. године.

ПОГЛЕДАЈТЕ СЛОБОДАНОВУ КОЛЕКЦИЈУ

Извор РТВ