Потврђено 7 случајева инфекције корона вирусом

1400
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

Закључно са данашњим даном на територији пећиначке општине потврђено је 7 случајева инфекције вирусом Covid-19, саопштио је Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци.

Штаб је грађанима пећиначке општине упутио упозорење да је у овом тренутку, више него и у једном другом од почетка ванредног стања, кључно да сваки појединац у нашој општини покаже одговорност и да најстриктније могуће поштује све прописане мере на сузбијању ширења корона вируса, како бисмо спречили да зараза узме маха у нашој локалној заједници.

Од посебног значаја је поштовање мера изолације и забране кретања током предстојећих ускршњих празника, јер је то једини начин да од заразе заштитимо себе и своје ближње, поручују из Штаба за ванредне ситуације.

Све мере дезинфекције улица у насељима током полицијског часа, као и дезинфекције јавних површина и простора око амбуланти, пошта, продавница и јавних установа, а посебно простора око пећиначког Дома здравља и Амбуланте за респираторне инфекције настављају се и у наредном периоду. У Пећинцима и Шимановцима редовно се дезинфикују и улази и степеништа у стамбеним зградама. Такође, резервоари са дезинфекционим средстом натријум хипохлорит у свим насељима редовно се допуњавају и грађани из ових резервоара могу у било ком тренутку да се снабдевају дезинфекционим средством.

Снабдевање дезинфекционим средством тече без застоја, а Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци у овом тренутку располаже натријум хипохлоритом довољним за наредне две недеље.

извор pecinci.org