Последња два дана без новозаражених

535
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

Како је данас саопштио Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци, на територији наше општине последња два дана нису потврђени нови случајеви заразе корона вируса.

Међутим, како је рекао командант Штаба мр Жељко Трбовић, и даље треба бити опрезан.

“Иако, задња два дана нема нових случајева заразе корона вируса у нашој општини, то никако не значи да се треба опуштати. Према подацима Завода за јавно здравље из Сремске Митровице имамо три излечена пацијента, али нажалост имамо још једног преминулог. Због тога, још једном молим све грађане наше општине да се придржавају свих мера заштите од инфекције, да носе маске, редовно дезинфикују руке и да држе прописану дистанцу. Ширење и заустављање инфекције корона вируса могуће је једино уколико сви будемо стрпљиви и одговорни према себи, али и према другима. Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци наставиће да прати епидемиолошку ситуацију у нашој општини као и одлуке и препоруке Кризног штаба Ваде Републике Србије, и спрам тога ће доносити и нове мере” – истакао је Трбовић.

Трбовић је подсетио грађане да по налогу Штаба ЈКП „Водовод и канализација“ редовно допуњава резервоаре са натријум-хипохлоритом у свих 15 насеља пећиначке општине, из којих се грађани могу бесплатно снабдевати дезинфекционим средством за сопствене потребе, док ЈКП „Сава“ и даље врши свакодневну дезинфекцију простора око зграде Општине, као и простора око пећиначког Дома здравља „Др Драган Фундук“.

На снази је и даље забрана организовања прослава сеоских слава, вашара и свадби, као и организовање свих свечаности, забавних и спортских манифестација на територији општине Пећинци, а радно време угоститељских и трговинских и објеката приређивања игара на срећу ограничено је до 23.00 часа.

pecinci.org