Појачана дезинфекција јавних површина у насељима

380

Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци донео је одлуку о измени радног времена пијаце у Пећинцима, која ће још у суботу, 28. марта, радити од 8.00 до 12.00 часова, док ће од наредне недеље радити уторком и четвртком од 8.00 до 12.00 часова. Пијаца у Шимановцима и даље ће радити само суботом од 8.00 до 12.00 часова, уз поштовање свих раније донетих мера на сузбијању појаве и ширења корона вируса, као и уз обавезу ЈКП „Сава“ да пијачни простор и тезге дезинфикује пре почетка и након завршетка рада пијаце.

Донета је и одлука да се врши појачана дезинфекција јавних површина у свих 15 насеља пећиначке општине, а у складу са том одлуком, ЈКП „Сава“ је наложено да формира посебан тим који ће свакодневно вршити дезинфекцију простора око амбуланти, продавница и јавних установа у центрима свих насеља.

Епидемиолошка ситуација у општини Пећинци оцењена је као стабилна. На територији Срема до данас су регистрована три случаја инфекције корона вирусом, док у нашој општини још увек нема потврђених случајева инфекције вирусом COVID-19.

Према извештају ЈКП „Водовод и канализација“ водоснабдевање је редовно у свим насељима, редовно се врши испирање водоводних мрежа и хлорисање воде, а у овом тренутку на залихама има довољно хлора за наредних неколико месеци.

На Штабу је донета и одлука о отварању наменског рачуна за уплату донација за борбу против вируса COVID-19. Компанијама и предузећима са територије пећиначке општине биће упућен допис са молбом да, у складу са могућностима, допринесу сузбијању појаве и ширења корона вируса у нашој општини уплатом средстава на наменски рачун, којим ће максимално транспарентно располагати Штаб за ванредне ситуације.

pecinci.org