Почиње градња вртића у Шимановцима

486

Општини Пећинци је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио уговор вредан 66.727.378 динара намењених првој фази изградње нове зграде Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени‟ у Шимановцима. У згради Покрајинске владе представницима 41 локалне самоуправе из АП Војводине уручено је укупно 56 уговора укупне вредности 4,1 милијарду динара, намењених реализацији пројеката из области водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, енергетске ефикасности, културе, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта.

Председник Мировић је том приликом рекао да је у Војводини покренут нови велики инвестициони циклус.

„Настављамо и у 2019. години реализацију најважнијих инфраструктурних пројеката. Радићемо на уређењу саобраћајница у Новом Саду, почињемо са радовима на изградњи локалног пута Стапар-Сивац, завршавамо реконструкцију пута Опово-Дебељача, а реализоваћемо и бројне пројекте у области спортске инфраструктуре, међу којима је изградња нове спортске хале у Деспотову и школске сале у Белој Цркви. Ове године почеће и изградња пречистача отпадних вода у Бачкој Тополи, Малом Иђошу, Србобрану и Темерину, вредних више од милијарду динара“ – рекао је председник Мировић и навео да су међу најзначајнијим пројектима реконструкција постројења за пречишћавање пијаће воде у општини Оџаци, почетак радова на изградњи нове индустријске зоне у Црепаји, привођење намени објекта моста у Ади, као и почетак изградње вртића у Шимановцима.

Уговор је у име пећиначке локалне самоуправе примио председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић.

„Реч је о изузетно значајном пројекту за нашу општину, јер убрзаним развојем индустријске зоне у Шимановцима и све већим бројем запослених родитеља, из године у годину расте и потреба за већим капацитетом Предшколске установе у Шимановцима, на коју постојећи простор, смештен у поткровљу шимановачке основне школе никако није могао да одговори. Због тога је било неопходно да се сагради нови модеран објекат, али то је капитална инвестиција за коју пећиначка локална самоуправа, оптерећена наслеђеним дуговањима из претходног периода, није била у стању да сама обезбеди средства. Стога нам је узузетно драгоцена подршка Покрајинске владе, која је још једном показала да има слуха за потребе грађана пећиначке општине. Општина Пећинци је већ припремила пројектно-техничку документацију, у наредних неколико дана биће расписана јавна набавка и ја очекујем да радови на изградњи новог објекта почну за нешто више од месец дана‟ – изјавио је данас председник Трбовић.

Извор:  pecinci.org