Почеле блокаде због укидања Ластиних линија

1437

Незадовољни грађани пећиначке општине из Доњег Товарника, Огара, Обрежа, Купинова и Ашање данас су на Прекој калдрми блокирали пролаз једном од аутобуса Саобраћајног предузећа „Ласта“ из Београда, у знак протеста због једностране одлуке овог предузећа о укидању аутобуских линија на релацијама кроз општину Пећинци, којима су радници, студенти и ученици свакодневно путовали за Београд.

Како су нам протестанти рекли, поједине линије су почетком марта укинуте уз образложење од стране менаџмента Ласте да су нерентабилне. Међутим, грађани који су данас протестовали тврде да су укинуте линије, које саобраћају десетак година, свакодневно крцате путницима и да не верују у објашњење да су аутобуси пуни путника неисплативи, што су и поткрепили фотографијама које су нам послали, а које су, како тврде, начињене данас на једној од Ластиних линија.

Тим поводом се огласио и председник општине Синиша Ђокић који је подржао грађане у захтевима да укинуте линије наставе да саобраћају.

„Захтеви наших грађана су оправдани и засновани на чињеници да су укинуте линије свакодневно биле пуне путника, тако да је стварно нејасно како је руководство Ласте израчунало да су неисплативе. Општина Пећинци у потпуности подржава грађане који протестују, јер протести нису организовани из обести, већ из очајања, пошто им је укидањем линија онемогућено да путују у Београд због посла или школовања. Локална самоуправа је због укидања линија већ упутила жалбу надлежним министарствима“ – изјавио је Ђокић и изразио уверење да ће надлежне институције стати на пут самовољи превозника.

Грађани кажу да је данашњи полусатни протест био само упозорење, али да ће, уколико не буде реакције од стране управе Ласте, наредних дана организовати целодневне блокаде, како би широј јавности и надлежним институцијама скренули пажњу на тешку ситуацију у којој се налазе због укидања аутобуских линија.

pecinci.org