Пет медаља за инстинктивце на првенству Србије

492

Стреличарско удружење “Инстинктивац” из Шимановаца је на Државном првенству Србије у 3Д стреличарству, одржаном 8. октобра на Гочу, наступило са пет такмичара и свих пет такмичара су се вратили са медаљама, што је изузетан успех за удружење које постоји нешто више од годину и по дана.

Чланови Удружења су на такмичењу одржаном под окриљем Стреличарског савеза Србије и по правилима светске стреличарске федерације (World archery), у конкуренцији 111 такмичара из 22 стреличарска клуба и удружења, освојили две златне, једну сребрну и две бронзане медаље.

Најупешнији су били Марко Игњатовић у категорији сениора, стил примитивни лук и Александар Агбаба у категорији ветерана, стил традиционални лук, који су се окитили златом. Сребрну медаљу је освојила Милица Јаглетић у категорији сениорки, стил дуги лук, док су бронзу освојили Наташа Игњатовић у категорији сениорки, стил традиционални лук и Марко Трбојевић у категорији сениора, стил ловачки компаунд лук.

Председник Стреличарског удружења “Инстинктивац”, Марко Игњатовић, истиче да је изузетно задовољан резултатима постигнутим током ове сезоне, која је крунисана са три медаље у финалу Купа Србије и пет медаља на Државном првенству.

“Ово је прилика и да се зхвалимо нашој Општини Пећинци, Спортском савезу “Развој спортова”, Туристичкој организацији општине Пећинци, предузећима Алипласт и Арком, као и свим осталим фирмама и појединцима који су нам кроз различите пројекте, донације и промоције пружили подршку и омогућили да Инстинктивац ради, напредује и буде успешан ове такмичарске сезоне” – изјавио је Игњатовић.

Инстинктивац окупља 20 чланова од којих су 11 регистровани такмичари.

извор: ssrs.rs