Open Mind

312

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић обишао је у четвртак 6. децембра градилиште компаније „Open mind“ у Шимановцима, а са динамиком градње и плановима упознао га је сувласник компаније Миодраг Стијановић.

Компанија „Open mind“ пословне објекте које гради издаје у закуп и ово је други такав у Шимановцима. Први објекат је саграђен 2010. године и у закупу је Атлантик групе, а према речима Стијановића и за други објекат познат је закупац.

„У току је прва фаза градње објекта који се простире на 23 хиљаде квадратних метара, а свеукупна инвестиција је вредна око 10 милиона евра. Планови градње теку по плану, па се завршетак радова очекује у априлу наредне године. Наравно, не бисмо успели све што смо планирали да остваримо у року да није одличне сарадње са пећиначком локалном самоуправом. Увек нам излазе у сусрет, брзо смо добили све неопходне дозволе, а показали су ефикасност када је на пример требало да се прочисте канали који се граниче са нашом парцелом. То је показатељ не само добре сарадње, него и разумевања од стране општинског руководства“ – рекао је Стијановић.

Повољан привредни амбијент у Шимановцима привлачи бројне инвеститоре, па тако и компанију „Open mind“,а како нам је рекао Стијановић добра путна инфраструктура, одлична повезаност са Београдом и другим насељима у општини, као и близина ауто пута Е-70 само су неке од предности на којима инсистирају и њихови закупци.

Да је пећиначка локална самоуправа увек спремна да изађе у сусрет и олакша инвеститору реализацију улагања тврди и први човек пећиначке општине Жељко Трбовић.

„Наравно, када су у питању прописи ту нема уступака и све мора да буде урађено у складу са законом. Међутим, када су у питању надлежности локалне администрације и општинских јавних предузећа од свих захтевамо максималну ажурност и реаговање у најкраћим могућим роковима“ – категоричан је председник Трбовић.

Извор: pecinci.org