Од срца запослених у Бошу

498

Компанија Бош је на Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембра, обрадовала поклонима кориснике услуга Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју. Представници Боша, на челу са комерцијалном директорком Бошове фабрике у Шимановцима Стефани Хилман, уручили су деци и младима из Дневног боравка донацију у одећи, школском прибору и дидактичким играчкама које су донирали запослени у овој компанији.

Стефани Хилман је нагласила да је главни мотив за донацију запослених у Бошу то што желе да буду виђени не само као појединци, већ као део заједнице.

„За наше запослене је ово била сјајна прилика да у свој свакодневни рад укључе породице, заједницу и Дневни боравак, који води бригу о добробити и едукацији деце и младих са сметњама у развоју. С једне стране наш посао јесу производи система брисача, али с друге стране осећамо одговорност да допринесемо заједници у којој живимо и послујемо. Ова донација показује за шта се Бош као компанија залаже и какве људе запошљавамо. Од запослених смо тражили да на наш хуманитарни спортски турнир донесу нешто за децу и погледајте шта су урадили – уложили су озбиљан труд и прикупили заиста лепу донацију. Веома сам поносна на наше запослене, јер су то урадили од срца. Волела бих да су данас овде да виде сјај у очима ових младих људи и запослених у овој установи“ – рекла је Стефани Хилман.

Директорка пећиначког Центра за социјални рад Биљана Јовичић изјавила је да јој је драго што је ова донација уручена баш на Међународни дан особа са инвалидитетом.

„Драго ми је што компанија Бош већ другу годину заредом прикупља донацију за наше кориснике и што нас укључује у организацију њихових хуманитарних догађаја, јер за особе са инвалидитетом је важно да буду препознате као део заједнице. Видите по осмесима деце колико су задовољна. Волела бих да овакву сарадњу остваримо и са другим компанијама“ – изјавила је Биљана Јовичић.

Донације за Дневни боравак су прикупљене 24. новембра на другом хуманитарном спортском турниру у организацији компаније Бош, који је у спортској хали у Доњем Товарнику окупио 207 учесника у 46 тимова, као и много навијача и људи великог срца.

Турнир су отворили Петер Рихтер, директор фабрике Бош у Шимановцима, Стефани Хилман комерцијална директорка фабрике и директорка пећиначког Центра за социјални рад Биљана Јовичић, а сјајној атмосфери су својом несебичном подршком допринели и Јавна установа „Спортски центар“ која је уступила спортску халу без накнаде, Удружење жена „Сунчев цвет“ из Доњег Товарника чије су чланице припремиле колаче за учеснике турнира и Бошова партнерска компанија Опел која је такође допринела донацијом за Дневни боравак.

Извор пећинци.орг