Од 20 часова укида се јавни превоз и забрањује рад угоститељским објектима

404

На основу одлуке Владе Републике Србије да се вечерас у 20.00 часова укида јавни превоз на територији целе Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци наложио је аутотранспортном предузећу „Аутопревоз“ Пећинци да обустави све аутобуске линије на територији пећиначке општине.

У складу са одлуком Владе Србије да се забрањује рад свим кафићима, ресторанима и тржним центрима, Штаб је на данашњој седници наложио општинском комуналном инспектору да врши појачану контролу поштовања ове одлуке од стране угоститељских објеката на територији општине Пећинци.

Очекује се да данас на снагу ступи и забрана окупљања више од пет особа. Штаб за ванредне ситуације поручио је грађанима да ће се ова забрана односити на сва окупљања, и на отвореном и у затвореном простору, као и на број купаца у продавницама и број присутних на сахранама, уз поштовање раније донетих одлука о обавезном растојању од два метра између особа.

Забрана јавног превоза се не односи на уговорене линије за превоз радника, а продавницама робе широке потрошње и прехрамбених производа, као и пијацама, рад је и даље дозвољен у ограниченом радном времену до 19.00 часова.

извор pecinci.org