Нових 14 заражених, двоје на респиратору

993
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

Како је данас саопштио Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци, на територији општине потврђени су нови случајеви заразе корона вируса.

По речима команданта Штаба и председника Привременог органа општине Пећинци мр Жељка Трбовића, неке од мера заштите нису ни укидане, а неке су поново враћене управо због повећаног броја оболелих, као што је обавезно ношење маски у затвореним просторима, редовна дезинфекција насеља и простора око јавних установа и забрана организовања слава, вашара, прослава и манифестација на територији општине.

“Према подацима Завода за јавно здравље из Сремске Митровице имамо 14 новозаражених у нашој општини, од чега се двоје пацијената налази на респиратору док остали имају лакше симптоме. Такође, одређен број људи због контаката за инфицираним особама је у изолацији. Стога, апелујем на наше грађане да буду стрпљиви и да поштују мере заштите, јер је то у њиховом и нашем интересу и једино тако се можемо изборити са овом пандемијом. Штаб за ванредне ситуације општине Пећиници наставиће свакодневно да прати ситуацију и уколико се стање погорша бићемо принуђени да уведемо додатне строжије мере заштите” – изјавио је Трбовић.

На територији општине Пећинци у периоду од 24. јуна до 2. јула инфекција вирусом COVID-19 потврђена је код укупно 20 лица.

pecinci.org