Нове одлуке

964

На основу одлуке Владе Републике Србије, Штаб за ванредне ситуације општине Пећинци на данашњој седници наложио је Јавном комуналном предузећу “Сава” да до даљњег затвори пијаце у Пећинцима и Шимановцима. Због забране кретања суботом и недељом од 15.00 часова, донета је и одлука о промени радног времена продавница робе широке потрошње и прехрамбених производа викендом које је ограничено до 14.30 часова, док је радним данима радно време продавница и даље ограничено до 16.30 часова.

Штаб је, такође, наложио Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација” да набави мобилне цистерне запремине по 1000 литара за дезинфекционо средство натријум хипохлорит, који служи за дезинфекцију спољашњих простора. Цистерне ће бити постављене у свих 15 насеља пећиначке општине, а дезинфекциони раствор биће разблажен и доступан грађанима за деконтаминацију спољашњих површина и подова као што су степеништа и улази, док се никако не сме користити за личну деконтаминацију.

Са данашњег Штаба још једном је грађанима упућен апел да током полицијског часа не паркирају возила поред пута, јер тако ометају пролаз цистерне за дезинфекцију, што посебно долази до изражаја у споредним улицама које су уже, и у којима је понекад због непрописно паркираних аутомобила немогуће проћи цистерном и обавити неопходну дезинфекцију.

pecinci.org