Најтежи дан

723
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

У општини Пећинци убрзано расте број потврђених случајева инфекције корона вирусом. Према подацима Штаба за ванредне ситуације општине Пећинци, 19. новембра потврђено је 22 нова случаја инфекције вирусом COVID-19, а укупан број активних случајева инфекције попео се на 60.

Пећиначки Штаб ће на сутрашњем заседању, на основу података за последња 24 часа и укупног броја случајева инфекције који су у наглом порасту, разматрати увођење ванредне ситуације на подручју пећиначке општине и пооштравање прописаних мера заштите од ширења заразе на локалу.

Расте и број грађана који се са симптомима респираторних инфекција јављају у пећиначку ковид амбуланту. У претходна 24 часа обављено је 73 прегледа, тестирано је 37 пацијената, а инфекција корона вирусом потврђена је код 22 пацијента. На основу ових података за очекивати је даље погоршање ситуације у наредним данима, поручују из Штаба за ванредне ситуације, и још једном апелују на грађане да поштују мере заштите, а посебно да не организују и не посећују славља, која су извор ширења заразе.

pecinci.org