Наградно путовање за 42 најуспешнијих

330

Ученици све три основне школе са територије општине Пећинци који су постигли запажене резултате на окружним и републичким такмичењима током прошле школске године, ђаци генерације и вуковци, као и награђени наставници, јуче су посетили Сремске Карловце у оквиру наградног путовања, које је организовала Туристичка организација општине Пећинци, а финансирала пећиначка локална самоуправа.

Ученике је на наградно путовање испратио и председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, заједно са Мајом Дошеновић из општинског Одељења за друштвене делатности, директорица пећиначке Основне школе Милијана Срдић и директорица ТО Љубица Бошковић.

“Надам се да ће им са данашњег излета остати лепе успомене, које ће преностити осталим ученицима и да ће на тај начин и њих подстаћи да више раде и да се потруде да наредне године буду међу награђенима” – поручио је председник Жељко Трбовић.

Како нам је рекла Маја Дошеновић из општинског Одељења за друштвене делатности ове године награђено је укупно 35 ученика излетом у Сремске Карловце, као и 7 награђених наставника, који су, заједно са ученицима остварили најбоље резултате на окружним и републичким такмичењима.

Туристичка организација Општине Пећинци, осмислила је програм обиласка Сремских Карловаца, а по речима директорице ТО Љубице Бошковић, овај излет је прилика да се деца упознају и са знаменитостима Срема.

“Наша ТО има један пројекат под називом Упознајмо своју општину да би смо је више волели, током којег оне најмлађе, прваке упознајемо са знаменитостима наше општине. Ови мало старији, најуспешнији у прилици су да упознају суседне општине, јер наша ТО има одличну сарадњу са другим сремским општинама. Претптрошле године водили смо најбоље ученике да упознају Шид, прошле Сремску Митровицу, а ове године водимо децу да упознају Сремске Карловце, јер тамо заиста могу доста тога да виде и да проведу један квалитетан, едукативан и забаван дан” – рекла је Бошковић.

Анастасија Матић, ученица ОШ “Душан Јерковић Уча” из Шимановаца наградно путовање заслужила је са освојеним другим местом на окружном такмичењу из историје, и друго место на окружном такмичењу из физике, а како нам је рекла драго јој је да је заслужила ово наградно путовање и да ће заједно са другарима провести леп дан у Сремским Карловцима.

Наградно путовање започело је у Голубинцима где су деца обишла замак Шлос у Голубинцима, затим се наставило до манастира Крушедол. Пут је даље водио до Сремских Карловаца где су се ученици упознали са познатом карловачком Гимназијом, Богословијом, Саборном црквом, чесмом четири лава, Магистратом, и едукативном радионицом у организацији Малдих Горана из Сремским Карловаца поред Дунава.

Ово је само једна од мера којом Општина Пећинци пружа подршку најуспешнијим ученицима. Такође, Општина Пећинци новчано награђује ђаке генерације са по 30.000 и носиоце Вукове дипломе са по 15.000 динара, а само ова мера је од прошле године увећана за 50 одсто. Поред тога, ученици који остваре најбоље резултате у учењу и у школском спорту током године награђују се бесплатним летовањем, а сви одлични ученици нађрађују се бесплатним улазом на пећиначке Базене током целе купалишне сезоне.

Извор pecinci.org