Музика Дизнијевих цртаћа сутра отвара Сајам

296

Успешни млади таленти са територије наше општине који своје знање стичу или су стекли у уметничким средњим школама и академијама или су се опробали у значајним музичким такмичењима и пројектима у земљи, представиће се пећиначкој публици током манифестације “Сајам културе младих на селу”, чији су промотери студенти Марија Колак из Шимановаца и Јован Чикић из Пећинаца.

Свечано отварање заказано је петак 8. новембар у 17.00 часова када ће наступити певачица, позоришна и гласовна глумица Ирина Арсенијевић која ће се уз пратњу Квартета “Маестре” из Сремске Митровице представити најмлађима током Концерта дечје музике, у оквиру којег ће отпевати композиције из најпознатијих Дизнијевих цртаћа.

Током седам сајамских вечери, од 8. до 29. новембра у сали Културног центра, публика ће уживати у дечјој, духовној, класичној и рок музици, као и песничким, позоришним и филмским програмима, док ће пратећи програми бити организовани у сарадњи са Дневним боравком за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту.

Манифестацију “Сајам културе младих на селу” Културни центар организује у сарадњи са пећиначком ПУ „Влада Обрадовић Камени“, ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци, ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци, ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново, СТШ „Миленко Веркић Неша“ Пећинци, пећиначком Народном библиотеком, Удружењем младих активиста Пећинци, Архијерејским намесништвом пећиначким и пећиначким Центром за социјални рад.

Сајам по други пут организује Културни центар под покровитељством општине Пећинци и Министарства културе и информисања Републике Србије.

пећинци.орг