Моја мама

2393

Домаћа јела за светско тржиште

Компанија „Моја мама‟ приводи крају опремање и тестирање опреме у објекту у Шимановцима и у завршној је фази припрема за почетак производње. Компанију је 30. новембра посетио председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, а са развојним плановима компаније упознао га је оснивач и власник „Моје маме‟ Душан Радовић.

Радовић је привредник иза којег стоји вишедеценијско искуство на пољу гастрономије и угоститељства. Он је власник ланца ресторана „Порто Малтесе‟, бренда који је франшизом продат у тридесетак ресторана у Европи и Русији. Управо то искуство је, како сам каже, преточено у бренд „Моја мама‟, који нуди нови концепт у исхрани кроз припремање готових свеже куваних јела, припремљених без адитива, конзерванса и емулгатора, по рецептима из домаће кухиње, од квалитетних домаћих намирница.

„Потенцијал овако иновативне технологије припреме хране, какав тренутно не постоји у свету је огроман. Готова јела се свуда у свету припремају индустријски. Ми нудимо готова домаћа јела која су кувана као код куће или у врхунским ресторанима. Циљ нам је да створимо бренд који ћемо понудити на тржишту франшиза и да све ресторане у свету који купе нашу франшизу снадевамо намирницама произведеним у Србији. Вредност инвестиције до сада је 1,6 милиона евра. У овом тренутку већ обучавамо раднике, а први оброци би требало да изађу из наше кухиње до краја децембра. Максимални дневни капацитет овог производног погона је 75.000 оброка и 25.000 салата дневно. У нашем асортиману, који обухвата медитерански и континентални мени, биће 42 врсте јела и 20 врста салата‟ – рекао је Душан Радовић и додао да ће у пуном капацитету бити потребно око 200 радника, а да ће компанија бити оријентисана на локалну радну снагу и да ће упошљавати и раднике старије од 50 година, које ће сама обучавати.

Председник Трбовић је изјавио да га радује најава руководства компаније „Моја мама‟ да ће предност при упошљавању имати локално становништво.

„Надам се да ће се амбициозни планови наших данашњих домаћина остварити, јер би нама као локалној самоуправи много значила могућност да се упосли део назапослених старијих од 50 година, с обзиром да је реч о теже упошљивој категорији становништва, посебно када су у питању жене. То би нам пружило могућност да додатно смањимо број незапослених у нашој општини, којих је према подацима Националне службе за запошљавање из новембра укупно 753, од чега је 417 жена‟ – изјавио је Трбовић.

„Моја мама‟ планира дистрибуцију својих производа преко сопствених ресторана на четири локалције у Београду, снабдевањем ланаца супермаркета и других трговинских објеката, угоститељских објеката, продајом франшизе ресторанима и кафићима, снабдевањем правних лица која имају сопствену исхрану запослених, као и кроз организацију онлине продаје.

Извор: pecinci.org