Квалитетни културни и забавни садржаји током врелих летњих дана

249
dav

Као и сваке године, Културни центар Пећинци током врелих летњих месеци организује низ занимљивих садржава у оквиру манифестације Пећиначко културно лето, које ове године започиње на шеталишту у Пећинцима у суботу 27. јула, традиционалном манифестацијом „Улица добрих вибрација“. У оквиру ове манифестације, посетиоци ће бити у прилици да уживају у колачима наших бака, пробају котлић који ће припремати такмичари, да уживају у народној традицији многобројних фолклорних група и вечерњем концерту.

Током шест недеља трајања Пећиначког културног лета, од 27. јула до 31. августа, публика ће бити у прилици да ужива у дечјим садржајима, књижевним вечерима, изложбама, концертима класичне, поп и народне музике. Ове године, као и претходне, програмом ће бити обухваћено девет већих села наше општине, а програм је прилагођен разним узрастима од најмлађих до најстаријих. Најављено је пет дечјих представа које ће бити одржане сваког петка у другом месту, а 3 догађаја посвећена су јубилеју – 800 година самосталности Српске православне цркве.

Овогодишњи културни и забавни садржаји у оквиру манифестације Пећиначко културно лето, поред организатора КЦ Пећинци, окупили су на једном месту и Туристичку организацију општине Пећинци, бројна удружења са територије наше општине, чланове савета месних заједница, школске и предшколске установе, културно-уметничка друштва, свештенство и појединце, са једним циљем – обогатити летње вреле дане квалитетним садржајима за све мештане пећиначке општине. Покровитељ манифестације и ове године је Општина Пећинци.

Извор: pecinci.org