Концерт народне музике одушевио шимановачку публику

674

У оквиру Пећиначког културног лета, које организује Културни центар Пећинци под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, синоћ је на летњој сцени у Шимановцима наступио Тамбурашки састав “Ла банда” из Новог Сада.

Концерт народне музике “Само песма зна” окупио је бројну публику, а по речима директора пећиначког КЦ Јована Деврње највећа културна манифестација у нашој општини, из године у годину, изазива све веће интересовање публике у свим насељима.

„Драго ми је што су Шимановчани као мештани највећег насеља у нашој општини показали заинтересованост за одржавањем културно-уметничких садржаја у оквиру наше манифестације. То је само доказ да добро радимо, а из године у годину се трудимо да садржаји буду разнолики. У прилог томе говори и чињеница да пећиначка локална самоуправа пружа свесрдну подршку када је у питању одржавање оваквих и сличних концерата, јер нам је циљ да култура стигне у сва насеља наше општине“ – каже Деврња.

Публика је уживала у једночасовном концерту, песмама Само песма зна“, „Циганка сам мала“, „Нишка бања“, руским циганским песмама и другим познатим композицијама. Састав “Ла банда” први пут наступа у овом делу Срема, а публика је била очарана саставом кога чине искључиво жене: Милана Миланковић (прим I), Јелена Сабо (прим II), Љубица Павловић (басприм II), Неда Радман (басприм II), Бранка Биберџић (контра), Милица Лерић (бас), Сања Ћеран (перкусије) и Александра Крстић (вокални солиста).

Председник Савета месне заједнице Шимановци Александар Мандић захвалио се Културном центру што је концерт у оквиру Пећиначког културног лета организовао управо у време обележавања сеоске славе у Шимановцима, чиме је обогатио програм обележавања славе и учинио културне садржаје доступним мештанима Шимановаца.

Пећиначко културно лето се завршава у недељу 29. августа када ће у дворишту Етно-куће Путник у Купинову бити одржан Концерт хорске музике симболичног назива “Песмом у славу Купиника” у оквиру којег ће се представити чланови Хорског сасава „ПолиФоника“ из Сремске Митровице поводом 500 година од разарања тврђаве „Купиник“ у Купинову.

Највећа културна манифестација у општини Пећинци, коју организује централна установа културе, реализује се у сарадњи са Туристичком организацијом општине Пећинци, Архијерејским намесништвом пећиначким, Саветима месних заједница у Пећинцима, Шимановцима и Купинову, Техничком школом „Миленко Веркић Неша“ у Пећинцима, ОШ „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима и Предшколском установом „Влада Обрадовић Камени“ у Пећинцима, Народном библиотеком у Пећинцима.

pecinci.org