Избори Пећинци

549

На основу обрађених података са свих 30 бирачких места у општини Пећинци, Општинска изборна комисија објавила је резултате избора за одборнике у Скупштини општине Пећинци. Према још увек незваничним резултатима апсолутну победу на локалним изборима однела је изборна листа АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ. За ову листу гласало је 8.999 грађана пећиначке општине, односно 79,41% изашлих бирача. Тиме је листа Српске напредне странке освојила 26 од укупно 30 одборничких места колико броји пећиначки парламент.

Листа ИВИЦА ДАЧИЋ – “Социјалистичка партија Србије (СПС)” освојила је 9,92% гласова изашлих бирача и 3 одборничка места у локалном парламенту.

Изборна листа Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА освојила је 5,31% гласова бирача и 1 одборничко место у Скупштини општине Пећинци.

Према незваничним резултатима, на изборима за посланике у Народној скупштини Републике Србије листа АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ. освојила је у општини Пећинци 78,63% поверења изашлих бирача, а поред победничке листе цензус је прешла још само листа ИВИЦА ДАЧИЋ – “Социјалистичка партија Србије (СПС)” са 5,92% гласова изашлих бирача, док су испод 3% освојених гласова остале листе АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ – ПОБЕДА ЗА СРБИЈУ са 2,48% и листа Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА са 2,37%, као и све остале листе кандидоване на републичким изборима.

На изборима за посланике у Скупштини АП Војводине за листу АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ. у општини Пећинци гласало је 8.999 грађана или 79,4% изашлог бирачког тела. Од преосталих девет листа кандидованих на покрајинским изборима цензус је, према још увек незваничним резултатима, прешла још само листа ИВИЦА ДАЧИЋ – “Социјалистичка партија Србије (СПС)” за коју је гласало 798 бирача и која је освојила 7,04% гласова бирачког тела.

pecinci.org