Изабрано ново руководство општине

1070

Данас је конституисан нови сазив Скупштине општине Пећинци, а одборници су за новог председника општине изабрали дипломираног менаџера Синишу Ђокића, који је у периоду од 2014. до 2020. године обављао функцију председника Спортског савеза „Развој спортова“, док је за његовог заменика изабран дипломирани економиста Зоран Војкић који је ову функцију обављао и у претходна два мандата.

На челу новог сазива Скупштине општине Пећинци и у наредне четири године биће Дубравка Ковачевић Суботички, лекар специјалиста пнеумофтизиолог, док ће дужност њеног заменика вршити досадашњи председник пећиначке општине мр Жељко Трбовић. За секретара Скупштине изабрана је дипломирана правница Весна Радосављевић. Сви новоизабрани челници пећиначке општине су са листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ. која је на јунским изборима освојила 26 од укупно 30 одборничких мандата.

Нови председник Синиша Ђокић каже да је за њега избор за првог човека пећиначке општине изненађење али и велика част.

„Свестан сам одговорности која иде уз ову функцију и све ћу учинити да не изневерим поверење које ми је данас указано. Чека нас велики посао, али бићу на челу тима који већ осам година успешно ради на развоју пећиначке општине. Важно је да се започети пројекти успешно приведу крају и да се започну нови пројекти“ – изјавио је Ђокић и додао да ће приоритети пећиначке локалне самоуправе у наредне четири године бити унапређење услова у школству и здравству, развој инфраструктуре и, наравно, развој привреде која, како је рекао, нашим грађанима пружа боље услове за живот.

Дубравка Ковачевић Суботички, која представља континуитет у раду пећиначког парламента, каже да су већ на конститутивној седници одборници новог сазива показали висок ниво јединства, јер су сви органи власти изабрани једногласно.

„Способност да без обзира на страначку припадност покажемо јединство када су у питању одлуке од кључног значаја за живот грађана наше општине свакако ће утицати на ефикасност и квалитет рада овог сазива Скупштине, јер управо наш задатак је да обезбедимо преко потребну политичку стабилност којом ћемо са једне стране олакшати рад председнику општине и органима извршне власти, а са друге стране послати снажну поруку грађанима и потенцијалним инвеститорима да општина Пећинци наставља сигурним корацима да се креће путем привредног развоја којим се у континуитету кретала последњих осам година“ – поручила је прва жена пећиначког парламента.

На данашњој седници изабрано је и Општинско веће Општине Пећинци које броји седам чланова: Зоран Јовановић, Живорад Гордић, Милан Мијаиловић, Радослав Руњанин, Борисав Костић, Јелена Чубрилов и Душан Тешић. По функцији председник Општинског већа је председник општине Синиша Ђокић, а функцију његовог заменика обављаће Зоран Војкић.

На локалним изборима одржаним 21. јуна ове године листа АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ. освојила је 26 од укупно 30 одборничких мандата у Скупштини општине Пећинци, 3 мандата освојила је листа ИВИЦА ДАЧИЋ – „Социјалистичка партија Србије (СПС)“, док је један мандат припао листи Др ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА.

pecinci.org