Хумани возачи камиона језде Европом и купују слаткише, праве посебне пакетиће за осмех болесне деце

962

Циљ акције је да сваки од возача камиона из земље у које путује донесе односно пошаље по неки слаткиш, од свих прикупљених слаткиша биће потом направљено неколико пакетића који ће бити понуђени на лицитацију на групи „Буди хуман – хуманитарне лицитације“

Приватна група возача камиона са Фејсбука „Друг са друма“ броји негде око 1.400 чланова. И они који нису чланови могу да виде да је на насловној фотографији групе у првом плану волан око ког је обавијена црвена трака у облику срца. Та група „хуманих, породичних људи“ наставља са својим племенитим акцијама, овог пута посвећеној болесној деци.

Циљ те акције је да сваки од возача камиона из земље у које путује донесе односно пошаље по неки слаткиш. Од свих прикупљених слаткиша биће потом направљено неколико пакетића који ће бити понуђени на лицитацију на Фејсбук групи „Буди хуман – хуманитарне лицитације“.

Према речима Драгана Морара, једног од модератора групе и иницијатора акције, план је да направе два, три пакетића, од којих ће сваки имати по тридесетак килограма.

– Велико је интересовање и доста слаткиша је већ пристигло од мојих колега из целе Европе, из Турске, Шведске, Русије, Шкотске… Сви су били и више него расположени да се укључе. План је да пошаљу неке слаткише којих можда код нас нема, или не могу тако лако да се нађу, на пример из Швајцарске ће послати „тоблероне“, рецимо, или ће купити „фанту“ са укусом малине, или „кока колу“ са укусом ваниле. План је да у сваки пакет ставимо и по једну играчку камион са логом наше групе „Друг са друма – група возача камиона“.

Према његовим речима, тек ће бити договорено ком болесном детету ће тај новац ићи и да ли ће можда они који буду купили пакетиће имати неки предлог коме би новац требало да оде.

– Ја лично бих волео свој тој деци да помогнемо, јер је реч о деци која су оболела од тешких болести – каже Драган Морар и најављује да ће ова акција највероватније бити настављена и у јануару.

Према његовим речима, у плану је и да се група званично региструје.

Како каже, купили су и поделили и 113 пакетића за децу преминулих колега, 83 за децу из Србије и 30 за децу из Републике Српске. Колега Спасоје Марковић је организовао возаче из Републике Српске.

Пакети би требало да буду комплетирани до недеље, 20. децембра и тада ће бити понуђени на лицитацији.

Групу је иначе покренуо Петар Видовић из Бечеја. За иницијативу свог колеге Драгана каже да је изузетно добра идеја и да не жели да се „меша“, јер група није Петар Видовић. Циљ му је, каже, да покрене сваког колегу да буде активан.

Петар каже да намеравају да помогну и његовој суграђанки Амалији Тибор Сабо, која је активна у хуманим акцијама и чијом је бригом обухваћено око 60 деце.

– Циљ ми је да колеге мало размишљају у том правцу, како направити добро другоме, а не само о бригама и проблемима – каже Петар за Телеграф.рс.

telegraf.rs