Годишња спортска награда

474

Синоћ је у Спортској хали у Доњем Товарнику одржана свечаност доделе Годишњих спортских награда Спортског савеза “Развој спортова” за 2019. годину. У присуству представника 40 клубова чланова, представника пећиначке локалне самоуправе, културног и јавног живота општине Пећинци проглашени су најуспешнији спортисти, спортски клубови и најзаслужнији спортски радници за протеклу годину.

Обраћајући се присутнима на почетку официјелног дела свечаности, председник Спортског савеза “Развој спортова”, истакао је значај међусобне подршке, велике успорности, труда и рада, без којих ни Спортски савез као организација, ни спортски колективи, ни појединци не би успели да постигну резултате на које сви могу да буду поносни.

“Пре 7 година, када смо основали Спортски савез „Развој спортова“, поставили смо јасан циљ – да што више деце и младих, али и оних старијих грађана наше општине укључимо у спортске активности, и од тог циља не одустајемо. Спортски савез „Развој спортова“ је, захваљујући нашем заједничком раду, за све ове године израстао у организацију која окупља, 2000 спортиста у 40 клубова. Захваљујући подршци Општине, читавим низом мера стимулишемо децу и младе да се баве спортом. Ученике који постижу најбоље резултате у учењу и школском спорту награђујемо бесплатним летовањем, а у сарадњи са пећиначким Базенима сваког лета организујемо бесплатну школу пливања за сву нашу децу, док је за одличне ученике улаз на базене бесплатан током целе купалишне сезоне. Вечерас награђујемо најбоље међу нама који су доказ да се једино трудом и радом могу достићи врхунски резултати” – истакао је Ђокић.

Награде најбољим спортистима и спортским клубовима уручио је председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, који је том приликом нагласио да је изградњом Спортске хале у Доњем Товарнику, свим нашим спортистима али и рекреативцима из целе општине, омогућено континуирано бављење спортом и у зимским условима, а спортским клубовима са територије пећиначке општине хала пружа прилику да буду домаћини званичним такмичењима.

“Општина Пећинци је 2012. године као један од стратешких циљева себи поставила развој аматерског, омладинског и школског спорта. Да бисмо младе људе подстакли да се баве спортом морали смо за то да створимо адекватне услове. У свим насељима обновљени су терени за мале спортове и дечја игралишта, а значајна средства уложена су у обнову фискултурних сала у школама, као и у терене фудбалских клубова. Највећа инвестиција у области спорта, свакако је ова Спортска хала у којој се и вечерас налазимо. На задатку популаризације спорта и здравог начина живота имали смо сјајног партнера. То је наравно Спортски савез „Развој спортова“ који је све ове године био незаменљива спона између локалне самоуправе и спортских клубова и организација. Успеси које вечерас славимо су заједнички успеси свих нас. И зато сматрам да сви ви који сте вечерас овде заслужујете честитке, а посебно добитници Годишњих награда, јер они су пример како се вредним радом постижу врхунски резултати. Пример који све будуће генерације треба да следе са тежњом да надмаше своје претходнике” – нагласио је председник Трбовић.

У категорији сениора титулу најсупешније спортисткиње понела је Љубица Штетић чланица Гиревој спорт клуба из Пећинаца, а за најсупешнијег спортисту сениора проглашен је Петар Перишић фудбалер ФК “Доњи Срем 2015”. Најбоља сениорска екипа у 2019. години је екипа ФК “Срем” из Сремских Михаљеваца.

У категорији јуниора титулу најуспешније спортисткиње у 2019. години понела је Сара Ђурић из Шимановаца чланица Спортског клуба “Топ Форма” из Шимановаца, док је за најуспешнијег јуниора проглашен Стефан Марковић теквондиста Теквондо клуба “Змај” из Пећинаца. Најбоља јуниорска екипа за протеклу годину је КК “Срем Баскет” из Пећинаца.

Титулу најбољег спортског радника у 2019. години понео је Зоран Кокановић председник ФК “Напредак” из Попинаца, најбољи тренер у протеклог години је Срећко Матић тренер КК “Пинк” из Шимановаца, а за најзаслужнијег спортског радника проглашен је Анђелко Радивојевић шеф стручног штаба ФК “Хајдук 1032” из Шимановаца.

Спортски савез “Развој спортова” значајан сегмент свога рада посвећује најмлађима, тако да су синоћ проглашени и најуспешнији у школском спорту, а признања је уручио заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић.

Спортисткиња која је у протеклој години остварила најзапаженије резултате у школском спорту је ученица ОШ”Душан Јерковић Уча” из Шимановаца Теодора Ивановић, а спортиста са најбољим резултатима је ученик ОШ “Слободан Бајић Паја” из Пећинаца Матеја Симић. Најуспешнија спортисткиња у категорији средњих школа је ученица СТШ “Миленко Веркић Неша” из Пећинаца Јасмина Дамњановић, најуспешнији спортиста је Александар Ђукић такође из пећиначке средње школе, за најбољег наставника физичког васпитања у 2019. годину проглашена је Милица Ђурђевић, наставник ОШ “Слободан Бајић Паја”. За школу која је постигла најзапаженије резултате у протеклог години на спортским такмичењима проглашена је ОШ “Слободан Бајић Паја” из Пећинаца.

У име награђених присутнима се на свечаности обратио Зоран Кокановић који је понео титулу најбољег спортског радника у 2019. години.

“У име свих награђених желео да се захвалим општини Пећинци и Спортском савезу на добијеним признањима, који сигурно за сваког од нас представљују додатну мотивацију да и даље наставимо са успешним радом. Овом приликом бих се посебно захвалио напорима које чини Спортски савез “Развој спортова”, уз посебан акценат на едукацију младих, односно да децу од школског и млађег узраста заједно учимо колико је важно да препознају добробити спорта, које ће касније сигурно помоћи да изаберу прави пут. Такође, желео бих да се захвалим мојој породици, пријатељима и сарадницима из управе клуба, без чије снажне помоћи и подршке не би било изводљиво успешно предводити један велики спортски колектив какав је ФК Напредак” – рекао је Кокановић.

Поред награда најуспешнијим спортистима и спортским колективима Развој спортова традиционално награђује и установе најзаслужније за унапређење спорта у општини Пећинци. Специјалним плакетама за допринос развоју спорта награђени су Општина Пећинци, Полицијска станица Пећинци и Ловачко друштво “Доњи Товарник”, а специјалну плакету, ван конкуренције, ове године је добио Горан Степановић као једини представник општине Пећинци на пливању за часни крст на Борковцу у Руми у јануару ове године. Плакете је уручио председник Спортског савеза Синиша Ђокић.

Као и сваке године, поред признања најуспешнијима, Спортски савез је клубовима члановима, основним школама и предшколској установи на поклон доделио комплете спортске опреме и реквизита, као ваучере за куповину средстава за одржавање терена и просторија, које су уручили председник Општине мр Жељко Трбовић и Синиша Ђокић.

Свечаност доделе Годишњих спортских награда Спортског савеза “Развој спортова” обогаћена је културно-уметничким програмом, током којег су наступили чланови КУД “Извор Доњи Товарник” са Играма из Шумадије и Баната и ДННТ “Пећинци” са Играма из Димитровграда, који су побрали овације у товарничкој Спортској хали. Својим гласом свечаност је увеличала и млада вокална солисткиња Теодора Радосављевић из Шимановаца која је на почетку свечаности отпевала националну химну “Боже правде”, као и касније током вечери песму “Животиње”.

извор пећинци орг

ШИМАНОВАЧКИ СПОРТИСТИ