Гасна мрежа

1094

Члан Привременог органа општине Пећинци Зоран Војкић и председник Савета месне заједнице Шимановци Александар Мандић обишли су у петак радове на ширењу дистрибутивног гасоводног система у Шимановцима. Како је том приликом изјавио Војкић, проширењем гасоводног система прилику да користе гас као енергент имаће и грађани Шимановаца који то до сада нису могли.

„Иако је гасовод прошао кроз Шимановце пре десетак година, делови насеља до сада нису били обухваћени гасном мрежом, а интересовање за прикључење на гас је велико. Проширењем дистрибутивног система делови Шимановаца ће моћи да се прикључе на мрежу већ ове јесени, док ће, у зависности од динамике радова, остатак грађана ту прилику добити током наредне године. По завршетку радова у Шимановцима изградња дистрибутивног система биће настављена у Пећинцима, Прхову и Суботишту, а у року од две и по године, у ова четири насеља која покрива предузеће Беогас, гас као енергент биће доступан свим домаћинствима и привредним субјектима. У исто време требало би да буде приведена крају и гасификација преосталих 11 насеља коју реализује Србијагас, тако да ће цела наша општина бити покривена дистрибутивном гасном мрежом“ – рекао је Војкић.

Планираном динамиком радова предвиђено је да 2.422 метра гасне мреже у Прховачкој улици буде изграђено до 1. септембра, 2.592 метра у Крњешевачкој улици до 27. септембра, а 280 метара у улици 7. јула и 1.586 метара гасне мреже у Михаљевачкој улици требало би да буде завршено до 15. октобра.

По речима представника Беогаса – руководиоца извођења радова Бранке Ерор и руководиоца пројекта Александра Ковачине, уколико временски и епидемиолошки услови дозволе радови на изградњи дистрибутивног система биће настављени и након 15. октобра, па ће гасном мрежом бити обухваћени и додатни делови Шимановаца.

pecinci.org