Филм „Јужни ветар“ у Пећинцима

181

У Културном центру Пећинци у суботу 1. децембра биће приказане две пројекције најновијег домаћег филма “Јужни ветар”, режисера Милоша Аврамовића. Филм је премијерно приказан 25. августа на Филмским сусретима у Нишу где је освојио 4 награде. У филму “Јужни ветар” главну улогу игра прослављени српски глумац Милош Биковић, а једну од последњих улога у овом филму одиграо је преминули великан српске глумачке сцене Небојша Глоговац.

Радња филма смештена је у данашњи Београд, а у животу Петра Мараша, припадника београдске аутомобилске мафије, ствари почињу да добијају смисао. Напушта родитељски дом и са дугогодишњом девојком Софијом се усељава у свој нови стан. Клан чији је припадник, а којим управља искусни „Цар“, добро „ради“. Посао је уигран, новца има довољно за све, а полиција им не прави проблеме. Све ће се то променити када се Мараш случајно замери бруталном нарко клану.

Поред Милоша Биковића и Небојше Глоговца, у овом криминалистичком трилеру играју и Миодраг Радоњић, Драган Бјелогрлић, Милош Тимотијевић, Јована Стојиљковић, Срђан Тодоровић, Богдан Диклић, Александар Берчек и други, а сценарио потписују Милош Аврамовић и Петар Михајловић.

Пројекције филма “Јужни ветар” у пећиначком Културном центру заказане су од 18.00 и 20.30 часова, а цена улазнице је 150 динара.

Извор: pecinci.org