Express Courier – UPS

1022

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић обишао је у петак градилиште компаније Експрес курир у Шимановцима, која се бави курирском врстом услуге у међународном саобраћају и партнерска је фирма за Србију интернационалне компаније УПС, а са динамиком градње и плановима председника је упознао власник компаније Слободан Шупут.

На близу 4000 квадратних метара у Шимановцима ниче савремени логистички центар, од чега ће магацински и пословни простор заузети око 3000 квадрата, а 750 квадрата канцеларијски простор. Како нам је рекао Слободан Шупут инвестиција је вредна близу 1,5 милион евра, а географски и стратешки положај општине Пећинци и Шимановаца определили су их за ову локацију.

„До сада смо били у закупу на београдском аеродрому „Никола Тесла“ и одлучили смо да почнемо да послујемо у сопственом простору. Шимановци су веома погодни јер је одлична повезаност са ауто путем и близу је аеродром. С обзиром да је наша фирма укључена у две врсте мреже: једна је мрежа која се односи на експресне пошиљке у међународном саобраћају, а друга је мрежа за пошиљке већих димензија и тежина, такозване карго пошиљке, близина аеродрома је од суштинског значаја за наш посао. Седиште фирме селимо у Шимановце а на аеродрому ће остати само једна оперативна служба“ – рекао је Шупут и додао да је фирма основана 1996. године, да је годину дана касније први пакет отишао из тадашње Југославије у свет, и да су практично једини прекид у раду имали током бомбардовања 1999. године.

Председник Трбовић је током обиласка нагласио да је свако ново градилиште у нашој општини значајан корак ка још бољој и успешнијој пословној клими и одлична препорука будућим инвеститорима, а посебно када компанија као што је Експрес курир, која послује у оквиру интернационалне компаније УПС и шаље пошиљке у преко 200 земаља у свету, донесе одлуку да седиште фирме премести у нашу општину.

Изградња логистичког центра прекинута је тренутно због лоших временских услова, али према Шупутовим речима очекује се да се са првим топлијим данима настави градња, а већ средином године и да први пакет Експрес курир пошаље из Шимановаца за свет.

Извор: pecinci.org