„ЈУБ“ – Дугорочно позиционирани у општини Пећинци

204
Управна зграда ЈУБ Шимановци

Председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић посетио је 2. новембра фабрику словеначке компаније ЈУБ у Шимановцима, једну од компанија које најдуже послују у пећиначкој општини. Том приликом је у пратњи руководства обишао погоне ове компаније, која је у нашу општину дошла 2004. године и од тада константно проширује своје пословање.

„Фабрика је 2004. године почела са производњом дисперзивних производа, да би већ 2006. почела и производњу прашкастих производа. 2011. године је са радом почела сушара песка, а 2016. је отворен погон за производњу грађевинског и амбалажног стиропора. Компанија ЈУБ постоји од 1875. године, када је почела као занатска радња, а производ по којем је најпознатија – ЈУПОЛ, на нашем тржишту је већ 49 година. Из производног центра у Шимановцима покривамо тржишта Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Бугарске, Русије, Мађарске и део Хрватске, а ускоро почињемо да радимо програме са којима ћемо покривати сва тржишта на којима ЈУБ послује, јер ће центар развоја и производње бити овде у Шимановцима‟ – рекао нам је генерални директор фабрике Владан Миловановић.

У тренутку када је фабрика почела са радом радне снаге је било у изобиљу. Данас ЈУБ упошљава 170 радника, а по Миловановићевим речима, сада није тако једноставно пронаћи раднике.

„У том смислу нам много значе аутобуске линије које повезују Шимановце са Београдом и надамо се да ће превоз у будућности бити још квалитетнији. Искуства у сарадњи са пећиначком локалном самоуправом су позитивна, а ЈУБ је себе овде позиционирао дугорочно. Што се тиче капацитета, планирамо да ширимо и призводне капацитете на постојећем асортиману и да уводимо неке нове производе који ће такође захтевати посебне производне јединице, тако да, што се нас тиче, та сарадња са локалном самоуправом ће се ширити наредних година‟ – изјавио је Миловановић.

Председник Трбовић је након посете изјавио да га радују дугорочни планови изнети током посете фабрици ЈУБ.

„Када једна овако велика компанија са дугом традицијом, као што је ЈУБ, планира да и у будућности посао развија у општини Пећинци, то свим нашим суграђанима који овде раде пружа сигурну егзистенцију, а нама као локалној самоуправи омогућава да дугорочно планирамо развој наше општине кроз могућност упошљавања генерација које се тек школују и које ће одмах по завршетку школовања моћи да пронађу запослење. Млади неће морати да одлазе у веће средине у потрази за послом, већ ће своју будућност моћи да планирају и да заснују породице овде где су рођени‟ – нагласио је Трбовић.

Извор: pecinci.org