Донација Континентал Тобака

810

Мађарска компанија Континентал Тобако (Continental Tobacco), која тек почиње да послује на територији наше општине у индустријској зони у Шимановцима, донирала је данас десет интерактивних табли, десет лаптопова и десет пројектора Општини Пећинци намењених образовним установама на територији општине.

Донацију вредну преко 20 хиљада евра, коју је уручио директор компанија Континентал Тобакодоо Марко Деврња, у име пећиначке локалне самоуправе примио је председник Општине Синиша Ђокић, који је том приликом нагласио да је значај друштвено-одговорних компанија вишеструк за локалну заједницу, као и да је заједнички интерес Општине Пећинци и оваквих компанија управо образовање деце, како би она сутра остала да живе и раде у нашој општини.

„Драго ми је да је у нашу општину стигла једна таква компанија каква је компанија Континентал Тобако, посебно јер је прва компанија из наше суседне и пријатељске земље Мађарске која је одлучила да инвестира у нашу општину. На прави начин су се представили локалној заједници, тако што су дали велики допринос за унапређење образовања наше деце, и тиме показали високу друштвену одговорност“ – рекао нам је председник Ђокић.

Директор компаније Марко Деврња изјавио је да су веома задовољни пријемом у Општини, брзином администрације и развијеном инфраструктуром у шимановачкој индустријској зони, као и да је он лично срећан што су обезбедили ову вредну донацију за пећиначке школе.

„Као што сам са председником Општине причао, то је један залог за будућност, за децу која овде уче, раде и која ће надам се знати да цене ову технологију и њихово образовање. Да остану пре свега у Шимановцима и у Србији, и да помогну својим знањем фирмама које овде долазе и тиме помогну развој и наше државе и овог региона“ – изјавио је Деврња.

Мађарска компанија компанија Континентал Тобакопрви пут послује у Србији, у Шимановцима, где граде објекат величине 12 хиљада м2, а по речима директора Деврње, објекат ће бити енергетски ефикасан са соларним панелима, са модерном производњом пре свега здраве хране, али и са доста простора за логистичко-дистрибутивно изнајмљивање

pecinci.org