Добра сарадња ЦК и Шимановчанки

386

Црвени крст Пећинци организовао је у петак 22. октобра, у Шимановцима, у сарадњи са Удружењем жена „Шимановчанке“, поделу коришћене одеће и обуће за социјално угружену категорију становништва.

Како нам је рекла Гордана Коњевић, секретар пећиначког ЦК, сарадња са шимановачким удружењем жена је сада већ дугогодишња, а одећа и обућа коју прикупе чланице овог удружења увек пронађе пут до њихових корисника.

„Заиста већ дуги низ година имамо одличну сарадњу са шимановачким удружењем, а њихове чланице су редовно доносиле у наше просторије половну одећу и обућу, која је увек била више него дородошла. Међутим, због пандемије, подела у нашим просторијама је одложена до неког безбеднијег времена. Ипак, то није спречило Шимановчанке да наставе да прикупљају коришћену гардеробу, па смо у складу са епидемиолошком ситуацијом акцију поделе организовали у њиховим просторијама, уз све мере опреза“ – рекла је Коњевић и додала да ће након ове поделе бити организована још једна током новембра у просторијама УЖ „Шимановчанке“.

pecinci.org