„Девојка из черге“ поново пред пећиначком публиком 28. фебруара

508

Након што је 19. јануара премијерно изведен пред пећиначком публиком, мјузикл за децу и младе „Девојка из черге“, рађен у продукцији Културног центра „Пећинци“, под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Општине Пећинци, репризно ће бити изведен у среду, 28. фебруара, у сали пећиначког Културног центра, од 20.00 часова.

Мјузикл је рађен по мотивима бајке „Пепељуга“ Браће Грим у режији Слободана Станковића из Пећинаца, позоришног и радио редитеља са Факултета драмских уметности у Београду. Музичке аранжмане урадила је Бојана Радивојевић из Брестача, музички уметник – диригенткиња са Факултета музичких уметности у Београду, док је за сценску игру и покрет била задужена Невена Радоњић из Добановаца, ученица завршне године средње Балетске школе „Лујо Давичо“ у Београду са одсека – народна игра.

У мјузиклу играју: Јелена Недељковић, Бојан Наић, Лидија Домазет, Недељко Анђелић, Тијана Петровић, Катарина Девчић, Јелена Мандић, Невена Радоњић, Александар Бунчић, као и чланице шимановачког Друштва за неговање народне традиције „Искон“. Пратња на клавиру – Бојана Радивојевић, пратња на гитари – Јелена Мандић, пратња на хармоници – Лидија Домазет и пратња на виолини – Александар Бунчић.

Улаз је слободан.

pecinci.org