Данас двоје новооболелих

843
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

Данас су на територији општине Пећинци потврђена два нова случаја инфекције вирусом COVID-19. У пећиначкој општини до сада је укупно 10 заражених, а од 16. априла до данас није био потврђен ниједан нови случај.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Пећинци поново је упућен апел грађанима да се стриктно придржавају свих мера на спречавању ширења заразе – од ношења маски и рукавица, преко одржавања социјалне дистанце од најмање два метра и забране окупљања више од две особе, до редовне дезинфекције руку и просторија.

Са ублажавањем рестриктивних мера, сада је посебно важно да сваки појединац покаже личну одговорност и придржава се свих прописаних мера, како ни на који начин не бисмо угрожавали себе и друге, поручују из Штаба за ванредне ситуације.

Од претходних осам заражених лица четворо је, након што је први тест на корона вирус био негативан, отпуштено на кућно лечење где чекају друго тестирање у року од 14 дана. До сада у општини Пећинци ни једно лице није преминуло од последица инфекције вирусом COVID-19.

pecinci.org