CTC Unit – Pollino Plast

970

Током недавне посете компанијама „Полино пласт‟ и „ЦТЦ Унит‟ председника општине Пећинци мр Жељка Трбовића је, приликом обиласка погона и изложбеног простора, са историјатом компанија упознао директор обе компаније Бранимир Ибрахимпашић.

„ЦТЦ Унит се бави увозом и дистрибуцијом малих кућних апарата и комплетног покућства, а у понуди има преко 3.000 артикала. Компанија је један од најдуговечнијих снабдевача на српском и регионалном тржишту. Послујемо у Србији 22 године, а у Словенији већ осам година. Заступамо низ познатих страних фирми, а у понуди имамо и наше брендове. Полино пласт је основан 2012. године, а фирма се бави производњом производа од бризгане пластике и фолија, и првенствено је окренута аграру и производњи хране на индустријском нивоу. Производимо све врсте гајби од најмањих до највећих, а куриозитет је гајба запремине 690 литара, појединачне носивости 500 кг и статичке носивости 5 тона, што омогућава максималну искоришћеност складишних капацитета. Ова гајба је по својој величини јединствена у региону. Поседујемо највећу машину за бризгање пластике у југоисточној Европи, са потиском од 4,5 хиљаде тона, као и портални кран носивости 70 тона, какви су ретки у Србији‟ – рекао нам је Ибрахимпашић.

Ове две фирме тренутно упошљавају 120 радника, у објектима који се простиру на близу 6.000 квадрата, у које је до сада уложено око 8 милиона евра.

„Овде у Шимановцима смо почели са 850 квадрата и 20 радника и константно смо улагали у проширење посла. Колико год можемо ослањамо се на локалну радну снагу, али нам проблем представља недовољан број линија јавног превоза на локалу‟ – рекао је Ибрахимпашић, који сарадњу са пећиначком локалном самоуправом оцењује као добру од самог почетка, а као горући проблем наводи непостојање адекватне саобраћајнице у овом делу радне зоне.

Председник Трбовић је нагласио да је Општина Пећинци у протеклом периоду успела да уведе нове линије према Београду, али и према појединим насељима у општини, попут Ашање и Брестача, као и да је унапређење јавног превоза нешто на чему се и даље интензивно ради.

„Завршен је елаборат који даје тачну слику тренутног стања, као и реалне потребе наших грађана за линијама јавног превоза, а у току је поступак спровођења јавно-приватног партнерства којим ће јавни превоз на територији наше општине бити знатно унапређен увођењем оптималног броја линија у локалу. Поред тога, у последњих неколико година значајна средства смо улагали у уређење саобраћајница у радним зонама и не само саобраћајница већ и остале комуналне инфраструктуре. То је значајан посао који ћемо наставити и у наредном периоду. Бројне саобраћајнице су изграђене или обновљене захваљујући подршци Владе Републике Србије и Покрајинске владе. Локална самоуправа ће наставити да са квалитетним пројектима конкурише за средства код домаћих и иностраних фондова и надам се да ћемо на тај начин у догледно време уредити и ову саобраћајницу‟ – рекао је први човек пећиначке општине.

Извор: pecinci.org