Одржано финале Светског првенства

1152

Сећате се да смо у јуну месецу објавили текст о веиком успеху Драгољуба Бована. Тада смо најавили да ће на јесен да се одржи финална борба против Француза. Борба је одржана и наш Бован је изгубио гласањем судија које је у најмању руку било дискутабилно. У прилогу је снимак борбе па сами процените како је француску такмичар дошао до победе.

ВИДЕО СНИМАК БОРБЕ

Претходни текст из јуна месеца:

Драгољуб Бован је учествовао на Светском првенству за јуниоре и сениоре у савате боксу (француски бокс) које се одржавало у Хамамету у Тунису. На првенству је учествовало 30 репрезентација, а репрезентација Србије је учествовала са 8 такмичара.

Драгољуб Бован је учествовао у апсолутној категорији (85+ кг) где је било пријављено осам такмичара. У групи је остварио победу против Италијана, актуелног првака Европе, и против Украјинца, док је у трећем колу поражен од Хрвата. Као првопласирани је прошао у полуфинале и састао се са репрезентативцем Ирана кога је победио једногласном одлуком судија.

Финала сениорских првенстава ће бити одржана на јесен у Француској где ће се Драгољуб састати са Французом.

Репрезентација Србије је остварила завидан резултат освојивши три златне и једну сребрну медаљу, а на јесен је очекују и три финала у сениорској конкуренцији.

Портал simanovci.net честита Драгољубу на великом успеху и очекујемо победу на јесен у финалу.