Бош донирао милион динара Општини Пећинци

449

Представници компаније Бош уручили су 22. маја Општини Пећинци донацију од милион динара за набавку медицинског материјала за сузбијање ширења корона вируса. У име компаније средства су уручили директор Бошове фабрике у Шимановцима Петер Рихтер (Peter Richter) и комерцијална директорка фабрике Стефани Хилман (Stefanie Hillmann).

Рихтер је том приликом рекао да је донација последица добре сарадње између компаније Бош и пећиначке локалне самоуправе, и да се показало да је та сарадња добра и у време кризе, а не само у добрим временима.

„Срећни смо што смо у могућности да донирамо ова средства и да помогнемо локалној самоуправи, јер смо свесни да доста људи није у могућности да издвоји новац за куповину заштитне опреме и дезинфекционих средстава. Овај милион је намењен и тим људима“ – рекао је Петер Рихтер.

Стефани Хилман је нагласила да је компанија Бош имала подршку Општине Пећинци у време полицијског часа око организације превоза радника.

„Кад год су нам били потребни били су ту за нас. Због тога смо ми успели да до данас немамо ниједног зараженог запосленог, а делови  наше фабрике већ раде 24 часа седам дана у недељи. Ово је наш начин да се захвалимо“ – рекла нам је Стефани Хилман.

У име Општине Пећинци донацију је примио председник Привременог органа мр Жељко Трбовић, који се представницима Боша захвалио на донацији која ће, како је рекао, бити употребљена за куповину средстава и опреме за борбу против пандемије која још увек није завршена.

„Посебно ме радује чињеница да је компанија Бош успела да и током ванредног стања одржи производњу са мало смањеним капацитетом и да упркос великом броју радника није имала ниједан случај инфекције корона вирусом на радном месту. И с те стране Бош се показао као одговорна компанија, која зна да организује посао и да заштити своје раднике. Тај ниво одговорности одликује само велике компаније“ – изјавио је председник Трбовић.

pecinci.org