Без воде нема живота на Земљи

578

С обзиром да вода има непроцењив значај у еволуцији живог света, на Конференцији Уједињених нација о животној средини и развоју 1992. године предложено је обележавање светског дана вода. Са циљем подизања свести и скретања пажње на значај који вода има за опстанак живог света на Земљи, као и на недостатак воде за пиће у многим деловима света, сваког 22. марта обележава се Међународни дан вода.

Ученици нижих расреда Основне школе “Душан Јерковић Уча” у Шимановцима, Сремским Михаљевцима и Дечу бројним активностима обележили су овај дан, а тема овогодишњег Дана вода је “Вредновање воде”.

Како нам је рекла учитељица Данијела Ђурић из Сремских Михаљеваца, циљ обележавања Дана вода у овој школи је да деца схвате значај воде као природног ресурса без којег живот није могућ.

“Дан смо обележелили многобројним активностима – ученици су са својим учитељицама истраживали о води, израђивали презентације и разговарали о важности воде за целокупан живот на планети; израђивали паное са порукама о значају воде, начину њене уштеде и заштите; израђивали ребусе на тему воде; изводили огледе – израда минијатурног система кружења воде у природи; слушали и рецитовали песме о води. Једна од порука наших ученика је да је вода услов за живот сваког живог бића и најздравија је за нас од свих пића“ – рекла је Ђурић.

pecinci.org