Без толеранције за несавесне појединце

516

У сусрет зими и грејној сезони, из ЈКП “Сава” упозоравају кориснике услуга одношења смећа да је строго забрањено одлагање пепела у ПВЦ канте, које су корисницима додељене на коришћење.

Како нам је рекао директор овог предузећа Жељко Милићевић, радници ЈКП „Сава“ у оквиру услуге одношења смећа, односе и пепео, уколико је хладан и упакован у пластичне вреће тежине до 20 килограма, тако да грађани пећиначке општине немају никакву потребу да крше закон и свеж жар бацају у контејнере постављене на јавним површинама или у ПВЦ канте.

“Наше предузеће сваке године трпи велику материјалну штету због неког неодговорног појединца, који баци неугашен пепео у контејнер. До сада нам је из овог разлога изгорело преко 30 контејнера који су постављени на јавним површинама, углавном у Шимановцима и Пећинцима, што нашем предузећу повећава трошкове услуге одношења смећа, а потенцијално штета може да буде и знатно већа уколико би се пожар проширио на околне објекте. Прошле године су изгорели контејнери на паркингу иза зграде Општине у Пећинцима, а само захваљујући брзој реакцији пећиначке Ватрогасно спасилачке јединице пожар је угашен и није се проширио на гасне инсталације и двориште Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени” који се налазе у непосредној близини паркинга” – истакао је Милићевић, и додао да радници овог предузећа неће празнити ПВЦ канте уколико се у њима налази пепео.

Директор Милићевић још једном је апеловао на грађане да воде рачуна о својој околини, да угашен пепео одлажу у пластичне вреће, као и да се несавесни појединци више неће толерисати.

Све ближе информације о услугама ЈКП „Сава“ грађани могу добити путем телефона 022/2436-510.