„Арт Лифт“ – Домаћа инвестиција на 2.000 квадрата

360
Арт Лифт Шимановци

Фирма „Арт лифт‟ основана је 2011. године и до сада се успешно бавила уградњом и одржавањем лифтова, а изградњом објекта од 2.000 квадратних метара у Шимановцима проширује делатност и на производњу и склапање нових лифтова. Градилиште је 1. новембра обишао председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, којем је том приликом даље развојне планове фирме представио генерални директор Зоран Ђурић.

„Припремамо се да уђемо у процес модернизације лифтова, који на нашем тржишту још није започет. Нови лифт је релативно лако купити, али направити лифт за постојеће стање захтева израду по наруџбини и то је оно што је нашем тржишту најпотребније, јер су постојећи лифтови стари по неколико деценије и у јако лошем стању. Само у Београду постоји 15.000 лифтова које је треба заменити, модернизовати и ускладити са важећим прописима, а ми ћемо почетком 2019. године бити апсолутно спремни за наступ на тржишту. Ових две хиљаде квадрата новоизграђеног објекта обухватиће призводни, канцеларијски и изложбени простор, а планирамо и велепродају компонената за све фирме у Србији које се баве уградњом и одржавањем лифтова‟ – испричао нам је Ђурић.

„Арт лифт‟ у овом тренутку упошљава 22 радника, а за призводњу ће бити потребно још 20 до 25 нових радника. По Ђурићевим речима, „Арт лифт‟ се пре свега ослања на локалну радну снагу.

„Управо сам раговарао са председником да смо спремни да уђемо у сарадњу са пећиначком техничком школом у прилагођавању образовних профила нашим потребама, као и да смо спремни да организујемо праксу за ученике и да им по завршетку школовања обезбедимо запослење‟ – изјавио је Ђурић.

Председник Трбовић је нагласио да је пећиначка општина један од пионира дуалног образовања у Србији и да јој је циљ да децу школује у складу са потребама привреде.

„У нашој општини је, захваљујући убрзаном привредном развоју, свега 786 незапослених лица на евиденцији Националне службе за запошљавање, али је стваран број људи који траже запослење знатно мањи. Зато већ неколико година интензивно радимо на томе да децу школујемо за потребе компанија које овде послују, како би по завршеном школовању одмах добила посао, јер нам је циљ да обезбедимо посао сваком нашем становнику који жели да ради‟ – рекао је први човек пећиначке општине.

Ђурић је локалну администрацију оценио као пријатељски настројену према привредницима.

„Сарађујемо дуги низ година, излазимо једни другима у сусрет и то је за сваку похвалу. Највреднија ствар у општини Пећинци је што можете у датом тренутку да позовете највише руководиоце да вам помогну, не у заобилажењу процедуре, већ у проналажењу најкраћег пута за решење проблема. а то је одличан основ за дугогодишњу сарадњу‟ – каже Ђурић.

Извор: pecinci.org