Апел грађанима

286

Уочи предстојећих новогодишњих и божићних празника, припадници полиције обављаће појачане патролне и позорничке активности на градским трговима и у близини већине угоститељских објеката где ће бити организована новогодишња славља.

Полицијска управа у Сремској Митровици апелује на грађане да током предстојећих празника не купују пиротехничка средства од неовлашћених особа и на местима која за то нису предвиђена, као штосу пијаце и уличне тезге.

Подсећамо да је Законом о промету експлозивних материја изричито забрањена употреба пиротехнике у затвореном простору и на јавним местима где се окупља већи број особа, као и продаја пиротехничких средстава малолетницима.

Такође, извођење ватромета могу обављати само за то овлашћена правна лица на одобреној локацији, уз решење које је издало Министарство унутрашњих послова.

Услед неправилне употребе пиротехнике може доћи до тешких повреда са трајним последицама по здравље, настанка пожара и експлозија, као и узнемиравања грађана и нарушавања јавног реда и мира.

Овлашћена службена лица Полицијске управе у Сремској Митровици активно спроводе све мере и активности у складу са законом како би спречили неовлашћену продају и употребу пиротехничких средстава.

Напомињемо да ће физичка и правна лица која неовлашћено продају пиротехничка средства бити санкционисана у складу са законом, као и да ће им пиротехничка средства бити одузета.

Свим грађанима Срема желимо срећне и безбедне новогодишње и божићне празнике.

пећинци.орг