Алтернатива превоза

1433

Након укидања линије 711 Градског саобраћајног предузећа Београд на релацији Шимановци – Угриновци, због неисплативости услед недовољног броја путника, као алтернативу за путовање према главном граду грађани Шимановаца ће моћи да користе аутобуске линије аутопревозника Ласта и Мастербус. Према информацијама која је пећиначка локална самоуправа добила од ова два превозника, Ласта тренутно има 14 аутобуских линија на релацији Шимановци – Београд, а Мастербус ће од 1. септембра на овој релацији саобраћати са 7 линија.

„Укупно 21 аутобуска линија ка главном граду треба у потпуности да задовољи потребе мештана Шимановаца који због посла или школовања свакодневно користе јавни превоз, а како су нам рекли у Мастербусу, уколико продаја карата покаже да постоји потреба за више линија, ово предузеће је спремно у кратком року да уведе још 4 линије од Шимановаца ка Београду“ – изјавио је председник општине Пећинци Синиша Ђокић.

Он је уједно најавио да Општина Пећинци припрема нови, оптималнији ред вожње у међумесном саобраћају на територији целе општине, којим ће кроз јавно-приватно партнерство линије у јавном превозу боље ускладити са реалним потребама грађана на локалном нивоу, а истовремено смањити све веће оптерећење на општински буџет које ствара финансирање неисплативих аутобуских линија

pecinci.org