Активне у свим сегментима локалне заједнице

164

Чланице Удружења жена “Шимановчанке” ове године обележавају 15 година постојања и успешног рада, а како нам је рекла Душица Милошевић председница овог удружења, све чланице су изузетно активне и поносне пре свега на свој хуманитарни рад.

“Иако је очување традиције један од приоритета нашег удружења, редовно прикупљамо коришћену гардеробу за наше најугроженије суграђане, коју испоручујемо пар пута годишње и Црвеном крсту Пећинци. Трудимо се да будемо активне у свим сегментима локалне заједнице, па тако организујемо књижевне вечери, изложбено-продајне базаре, а активне смо сваке године и током ускршњих и божићних празника. Наравно не заборављамо ни нашу децу у Дневном боравку у Суботишту коју посетимо бар једном годишње и уручимо им пригодне поклоне. Наравно, изузетно смо активне и поносна сам на све наше чланице, али ми не бисмо успеле ни приближно да се овако похвалимо за 15 година успешног рада да нисмо имале, током свих ових година, несебичну подршку пећиначке локалне самоуправе и Савета месне заједнице Шимановци, на чему смо им веома захвалне. Тако смо, у циљу очувања традиције нашег краја, захваљујући финансијској помоћи Општине Пећинци добиле разбој за ткање. Разбој је спреман, али нас је мало омела епидемија, јер нисмо могле да се окупљамо. Полако се враћамо у нормалне токове, тако да ускоро крећемо и са ткањем” – изјавила је Милошевић.

Поред хуманитарног рада, Шимановчанке су познате међу удружењима по техникама сликања на разним материјалима и креативним штандовима. По речима Душице Милошевић, поред декупажа уводе нову технику сликања пеглом и воштаним бојама – Енкаустикa, а већ на следећој изложби овог удружења посетиоци ће бити у прилици да виде и ове јединствене слике.

pecinci.org