4 нова случаја инфекције

854
covid 19 - coronavirus koronavirus коронавирус

У ковид амбуланти пећиначког дома здравља последњих дана повећан је број прегледа пацијената са симптомима корона вируса, а с обзиром да се повећева и број позитивних на овај вирус командант Штаба Синиша Ђокић још једном је упутио апел грађанима пећиначке општине да се придржавају свих прописаних мера заштите, као што су ношење заштитне маске, редовна дезинфекција руку и држање дистанце.

“Још увек рачунамо да је свако од нас довољно свестан и одговоран како према себи тако и према другима. Нажалост, бројке говоре супротно. Ми упорно апелујемо на грађане да се придржавају свих мера заштите, да се суздрже од било каквих окупљања, прослава и слава, јер времена за дружење ће свакако бити, а то време није сада. Сада морамо да покажемо висок ниво одговорности и спремности да заштитимо првенствено себе и своје ближње” – нагласио је Ђокић.

На Штабу је изнето и да је епидемиолошка ситуација у Срему неповољна и да је неопходно да сви будемо опрезни како вирус не би ескалирао и у нашој средини, јер ће у противном Штаб бити приморан да донесе рестриктивније мере заштите.

pecinci org