Слава Шимановаца 22. мај 2018. године

161
протојереј-ставрофор Милорад Симић из Батајнице, протојереј-ставрофор Жељко Кретић шимановачки парох и јереј Слободан Мицић парох у Обрежу

Празник Преноса моштију светог оца Николаја 22. маја  и ове 2018. године у Шимановцима прослављен је свечано. Као и до сада шимановчани су се окупили у свом светом храму који је посвећен Преносу моштију светог оца Николаја да молитвено обележе овај дан, своју храмовну славу. Свету литургију која је почела у 09,00 сати служили су; протојереј-ставрофор Милорад Симић из Батајнице, протојереј-ставрофор Жељко Кретић шимановачки парох и јереј Слободан Мицић парох у Обрежу. На светој Литургији присуствовали су шимановчани; представници локалне самоуправе, основне школе, ученици наше школе и мештани шимановаца.

По завршеној Литургији присутнима се поучним речима обратио прота Милорад из Батајнице, поздрављајући домаћина и све присутне у светом храму, честитајући славу, заштитника овог светог храма. Затим је направљена литија око светог храма и освећени колачи и жита које су припремили овогодишњи кумови за славу, светог Николаја. Овогодишњи кумови су били, породице; Вељка Мандића, Драгољуба Војкића, Жељка Ћирковића, Виде Миличевић, Златомира Радосављевића и Ђорђа Марковића, који су се показали као добри кумови и добри домаћини данашњег славља. Сви присутни су позвани и прешли у Црквену салу на трпезу љубави коју су припремили данашњи кумови. Исти су се прихватили кумства и за следећу годину а њима се придружује као кум и свештеник Слободан Мицић парох из Обрежа који је већ неколико година редован овог дана молитвено са нама у нашем светом храму.

Очекујемо помоћ светог оца Николаја за све шимановчане за које су се данас приносиле молитве у нашем храму.